HomeOM OSSPetri Kinnunen

Vinprovning i Stockholm

Petri Kinnunen

 

 

Petri Kinnunen - VinAmbassadören


1998 började Petri Kinnunen att arbeta på Systembolaget där ett passionerat intresse för vin tog vid. Genom gedigna interna utbildningar inom dryckeskunskap, vinresor och genom att gå på externa utbildningar tog Petri sin Advanced Certificate hösten 2001. Detta lade grunden till att bli en intern utbildare för personalen på samtliga Systembutiker där Petri arbetade under sin 13 år långa karriär.


Sedan 2002 har Petri hållit i närmare tusen vinprovningar. Kunderna har varit allt från munskänkar, privatpersoner till olika företag. Petri var även ansvarig sommelier för ost och vinprovningarna på Collins Ostbod i Norrtälje under åren 2006-2009.


Under 2011 höll Petri i vinprovningar på restaurang Pontus i Stockholm för att presentera nya kvalitetsviner från företaget Goodwine.

 

Sedan hösten 2012 driver Petri Kinnunen sitt egna företag – VinAmbassadören som erbjuder vinprovningar. Vinerna som presenteras under dessa vinprovningar ger nya och intressanta vinproducenter utvalda av Petri Kinnunen en chans att synas i Sverige. Importen sköts av Rowi Wines som är samarbetspartner och som har hand om den logistiska delen och Petri Kinnunen i egenskap av sommelier väljer ut vilka viner som skall provas.

 

 

Petri Kinnunen